درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1396/5/1 - 14:25:40
تعداد بازدید: 1599
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

امریکا جنایات و تلفات نظامیان شان در افغانستان را پنهان میکنند
 امریکا جنایات و تلفات نظامیان شان در افغانستان را پنهان میکنند

از زمان حملۀ امریکا به افغانستان در سال 2001 تاکنون حدود 2400 امریکایی و هزاران غیر نظامی افغان کشته و هزاران خانواده بیسرپناه و مهاجر شدند.

به تاریخ 7 اکتوبر 2001، ارتش امریکا آغاز به حملات هوایی بر مناطق مختلف افغانستان نموده، اعلان کرد که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و (بمب‌های هوشمند) فقط اهداف نظامی هدفگیری شده به غیرنظامیان تلفاتی به بار نخواهد آمد. از سوی دیگر رسانه‌های غربی و نوکران تکنوکرات و جنگسالار امریکا، که بسته‌های دالر به سوی شان پرتاب می‌شد، باغ‌های سرخ و سبز به مردم نشان می‌داند که گویا با آمدن امریکا طالبان برای ابد سرنگون و افغانستان به کشور پیشرفته‌ای مبدل شده در آن عدالت و آزادی و حقوق زن و شکوفایی موج خواهد زد. تعدادی از (تحلیلگران) مزدبگیر امریکا به حدی پیش می‌رفتند که جاپان را مثال آورده، استدلال می‌نمودند که حضور نظامی امریکا در آن کشور بود که توانست به پیشرفت‌های شگرف برسد و افغانستان نیز چنین آینده‌ای خواهد داشت.
اما در پس اینهمه تبلیغات و عوام‌فریبی‌ها، دسته دسته شهروندان معصوم افغانستان در بمباردمان‌های امریکا و متحدانش قربانی می‌شدند که خبرش کم‌تر در رسانه‌ها بیرون شده و تا امروز کسی از میزان تلفات غیرنظامی و سیه‌روزی‌های آن هموطنان یادی نکرد.
یک نویسنده و فعال صلح‌طلب می‌گوید جنگ افغانستان هیچ ارتباطی با امنیت و کمک به مردم این کشور ندارد و تنها در راستای منافع ژئواستراتژیک و تجاری امریکا است.
ریان داوسون شنبه در مصاحبه با پرس‌تی‌وی گفت: (آنها (امریکایی‌ها) در حال شکست دادن طالبان نیستند. آنها هیچ چیزی به دست نیاورده‌اند. (اسامه) بن لادن چند سال است که مرده‌است. آنها واقعاً با تروریسم نمی‌جنگند.)
سخنان وی در حالی مطرح می‌شود که خشم افغان‌ها از حملۀ هوایی مرگبار اخیر امریکا به ولایت قندوز در شمال و استفاده مادر بم‌ها در ولایت ننگرهار افغانستان همچنان ادامه دارد. در این حملات به صد‌ها غیرنظامی ازجمله زنان و کودکان کشته شدند. امریکا مدعی است که نیروهایش این حملۀ هوایی را برای دفاع از خود در برابر گروه طالبان انجام دادند.
وی افزود جنگ افغانستان صرفاً نبردی برای (سودجویی) و تداوم (تجارت مواد مخدر) است چرا که سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) از داد و ستد مواد مخدر برای کمک مالی پنهانی به گروه‌های تروریستی در سراسر جهان استفاده می‌کند.
این کارشناس سیاسی تأکید کرد: (آنها (امریکایی‌ها) به همین دلیل در ویتنام هم حضور داشتند. آنها برای مقابله با کمونیست‌ها به این کشور نرفته بودند.آنها برای تداوم قاچاق مواد مخدر آنجا بودند چرا که سیا با بودجۀ حاصل از این بازار سیاه به گروه‌های تروریستی کمک می‌کند.)
داوسون همچنین خاطرنشان کرد دلیل دیگر باقی ماندن امریکا در افغانستان این است که این درگیری مانع کشیدن خط لولۀ گاز به چین می‌شود.
وی افزود: (هیچ سرمایه‌گذاری حاضر نمی‌شود پول خود را در یک پروژۀ احداث خطوط گاز صرف کند که از یک منطقۀ جنگ‌زده می‌گذرد)...
پس از تجاوز نظامی امریکا به افغانستان در سال 2001، طالبان از قدرت برکنار شد ولی همچنان پس از گذشت 16 سال از آن واقعه و به‌رغم حضور نیروهای خارجی، هنوز هم مناطق مختلف افغانستان صحنۀ ناآرامی و درگیری است.
فاتو بنسودا، دادستان دیوان بین المللی جنایی چندی قبل اعلام کرد که (دلایلی منطقی) برای اعتقاد به این موضوع وجود دارد که شماری از سربازان آمریکایی در افغانستان مرتکب جنایات جنگی شده اند.
بر این اساس، احتمال میرود بزودی خانم بنسودا خواهان بازشدن پرونده تحقیق در زمینه جرایم جنگی نظامیان آمریکا در افغانستان شود اما از آنجا که ایالات متحده آمریکا عضو دیوان بین المللی جنایی نیست، این موضوع میتواند مانع از باز شدن پای متهمان احتمالی آمریکایی به دیوان شود.
بنابر گزارشها، در جریان درگیری‌های افغانستان علاوه بر ارتکاب جنایات علیه بشریت توسط نیروهای طالبان و شبکه حقانی، همچنین جرایم نیروهای دولتی افغانستان، اداره امنیت ملی و پولیس این کشور، مواردی از جنایات جنگی از جمله شکنجه و بدرفتاری نیز از سوی نیروهای نظامی و امنیتی آمریکایی مستقر در افغانستان دیده شده است.
اسناد و شواهد گردآوری شده، حاکی از جرایم جنگی نظامیان آمریکا بویژه طی سالهای 2003 و 2004 میلادی است و ارتکاب برخی از جرایم تا سال 2014 میلادی نیز همچنان ادامه داشته است.
محکمه بین‌المللی‌هاگ می‌گوید که بر اساس تحقیقات اولیۀ این نهاد، ایالات متحده امریکا با شکنجه کردن زندانیان در افغانستان جنایات جنگی را مرتکب شده ‌است. این نخستین بار است که دوسیه‌های عاملان جرایم جنگی در افغانستان، که شامل جنایات نیروهای امریکایی در این کشور نیز می‌شود، روی میز محکمۀ‌هاگ قرار می‌گیرد.
هرچند ایالات متحده امریکا عضو این محکمه نیست؛ اما اتباع آن کشور در صورت ارتکاب جرم در کشوری که عضو محکمه است، توسط این محکمۀ مورد پیگرد قرار گرفته می‌تواند و از آنجاییکه افغانستان عضویت محکمه بین‌المللی‌هاگ را دارد، جرایم جنگی نیروهای امریکایی در افغانستان شامل صلاحیت‌های این نهاد می‌باشد.
ایالات متحدۀ امریکا در حالی مرتکب جنایات جنگی در جنگ افغانستان شده که خود را حامی حقوق بشر در جهان می‌داند و کشور‌های دیگر را به دلیل نقض حقوق بشر مورد انتقاد قرار می‌دهد.
هرچند تا هنوز محکمه بین‌المللی جرایم در مورد جنایات جنگی که در طول سال‌های جنگ و بعد از آن در زمان حضور نیروهای خارجی در افغانستان صورت گرفته، آمار و معلومات مشخص را ارائه نکرده است، اما در گزارش اخیر این نهاد به چند نمونه محدود از جنایات جنگی نیروهای امریکایی در مورد زندانیان بی‌گناه اشاره شده است.
حقیقت آن است که دستگیری و شکنجۀ زندانیان بی‌گناه افغان یگانه جنایت نیروهای امریکایی نیست، بلکه این نیروها در جریان یک و نیم دهه گذشته هزارها افغان بی‌گناه بشمول سالخوردگان، کودکان و زنان را در جریان حملات هوایی، عملیات شبانه و غیره کشته و زخمی کرده و شماری زیاد افراد بی‌گناه را بازداشت و زندانی کرده‌اند که شماری از آنها تحت شکنجه‌ها جان‌های خود را از دست داده‌اند. همۀ این کشتارها آگاهانه انجام شده و جزء جنایات جنگی محسوب می‌شوند که به گونۀ مثال می‌توان به بمباردمان شفاخانۀ داکتران بدون مرز در کندز اشاره کرد که مسؤولین شفاخانه، کوردینات دقیق شفاخانه را به نیروهای امریکایی فرستاده بودند و در جریان بمبارد نیز در تماس با نیروهای ایتلاف به آنان گفته بودند که "درجریان تخریب یک شفاخانه هستید".
محکمه بین‌المللی جرایم در‌هاگ با کتمان این همه جنایات و برای اعادۀ حیثیت این نهاد با نشر این گزارش مختصر تلاش دارد تا از یک سو جنایات چندین‌ساله نیروهای خارجی در افغانستان را نادیده بگیرد و از سوی دیگر، نهاد خود را ناظر اوضاع جلوه دهند.

منبع: اسپوتنیک

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7660


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان


ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.